Влада Молдови - про уламки дрона біля кордону з Україною: Агресія РФ ставить під загрозу континент

Влада Молдови - про уламки дрона біля кордону з Україною: Агресія РФ ставить під загрозу континент

Укрінформ
Влада Молдови засудила атаки Росії проти України, зокрема після виявлення уламків дрона в Гагаузії.

Як передає Укрінформ, президент Молдови Мая Санду, прем'єр-міністр Дорін Речан та глава МЗС Міхай Попшой прокоментували у соцмережі Х виявлення 11 лютого уламків бойового дрона на півдні Молдови біля кордону з Україною.

«Війна Росії з Україною знову підступила близько до Молдови. Виявлення… уламків безпілотника Shahed на півдні Молдови стало ще одним суворим нагадуванням про похмуру реальність, з якою ми стикаємося. Агресія Росії ставить під загрозу континент. Необхідно продовжувати надавати підтримку Україні», - написала Санду в соцмережі X.

Прем'єр-міністр Дорін Речан заявив, що «рішуче засуджує невиправдані атаки Росії проти України, які знову торкнулися Молдови». Він додав, що розслідування інциденту триває, влада забезпечує безпеку, тому для місцевого населення немає жодних ризиків.

Глава міністерства закордонних справ Міхай Попшой також засудив «постійні варварські атаки Росії на Україну, які безпосередньо зачіпають і Молдову».

За його словами, знайдені на півдні країни неподалік кордону уламки безпілотника Shahed — «це яскраве нагадування про насильство і руйнування, посіяні Кремлем».

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого у Молдові в районі молдовсько-українського кордону, неподалік від села Етулія Вулканештського району, прикордонна поліція виявила фрагменти безпілотного літального апарату типу Shahed. Атака безпілотника сталася у ніч проти 10 лютого в Ізмаїльському районі, неподалік від кордону з Молдовою.

Фото: border.gov.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-