США розглядають заборону імпорту збагаченого урану з Росії - Bloomberg

США розглядають заборону імпорту збагаченого урану з Росії - Bloomberg

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість заборони імпорту збагаченого урану з Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg

За словами співрозмовників агентства, чиновники з Ради національної безпеки Білого дому, Міністерства енергетики та інших відомств адміністрації Байдена ведуть переговори про обмеження імпорту російського урану.

Поки що жодних рішень з цього питання не було прийнято.

Джерела додають, що в адміністрації Байдена все ще вважають за краще, щоб цим питанням займався Конгрес, адже скасувати закон важче, ніж скасувати укази, видані президентом США.

Читайте також: Палата представників США схвалила заборону імпорту російського урану

Зазначається, що торік Палата представників США вже ухвалила законопроєкт такого роду, проте він поки що не був схвалений Сенатом.

Згідно з даними американського Міненерго, Росія доставила Сполученим Штатам майже чверть свого збагаченого урану, який використовується для палива понад 90 комерційних реакторів США, що робить її іноземним постачальником номер один.

Ці продажі приносять Росії приблизно 1 мільярд доларів США на рік, і Білий дім заявив, що залежність від російського урану «створює ризики для економіки США».

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США у понеділок, 11 грудня, ухвалила закон про заборону імпорту урану з Росії для атомних електростанцій.

Фото: Sameer Al-Doomy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-