Уряд Литви заборонив військовим поїздки до Росії, Білорусі та Китаю

Уряд Литви заборонив військовим поїздки до Росії, Білорусі та Китаю

Укрінформ
Уряд Литви заборонив військовослужбовцям та статутним службовцям країни поїздки до Росії, Білорусі та Китаю поза службовими обов’язками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

У міністерстві оборони Литви пояснили, що список цих країн був складений за результатами оцінки ризиків та загроз національній безпеці. «Серед таких загроз - шпигунство проти Литви з боку розвідок та служб безпеки цих країн», - йдеться у відповідній постанові.

За даними міноборони, ці країни збирають інформацію про громадян Литви, які мають доступ до секретної інформації, шукають їхні уразливі місця та прагнуть використовувати для вербування на своїй території або у третіх країнах. Серед іншого, розвідки і служби безпеки Росії та Білорусі проводять допити та провокації щодо литовських громадян, які в'їхали на територію цих країн.

Читайте також: Латвія, Литва та Естонія створять спільну Балтійську лінію оборони

Відвідувати держави або іноземні території, включені до списку, можна лише за наявності дозволу. Він може бути виданий у разі надзвичайних обставин або смерті близьких родичів та дружини або чоловіка, при здійсненні батьківських або опікунських прав та обов'язків, а також у питаннях майнових прав, які не можуть бути вирішені заочно.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року Сейм Литви ухвалив поправки до закону, який забороняє військовим та статутним службовцям виїжджати до недружніх країн, і доручив уряду скласти список таких країн.

Фото: D. Umbraso/LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-