Латвія, Литва та Естонія створять спільну Балтійську лінію оборони

Латвія, Литва та Естонія створять спільну Балтійську лінію оборони

Укрінформ
На засіданні Комітету міністрів оборони країн Балтії керівники військових відомств Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони Латвії.

«Разом з міністрами оборони Естонії (Ханно Певкуром - ред.) та Литви (Арвідас Анушаускасом - ред.) ми вирішили розпочати створення Балтійської лінії оборони. Ця ініціатива істотно посилить у військовому відношенні можливості наших країн щодо захисту своїх кордонів для забезпечення затримки та блокування пересування потенційного супротивника. Це буде спільний проєкт країн Балтії, який також допоможе у рамках оборонних планів НАТО», - заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Планується розробити та розгорнути на зовнішньому кордоні НАТО і Євросоюзу в Балтії різні стримувальні засоби.

Під час зустрічі міністри оборони також підкреслили, що має бути посилений потенціал ППО як найважливішого компонента оборони Балтійського регіону.

Три країни Балтії підтвердили свою рішучість посилити підтримку України через коаліції та спільно працювати щодо розвитку таких коаліцій. Також буде продовжено навчання українських військових.

Готуючись до саміту НАТО у Вашингтоні, міністри оборони країн Балтії під час зустрічі висловили одностайну підтримку вступу України до НАТО та Євросоюзу, а також додатково наголосили на необхідності цілеспрямованого посилення протиповітряної оборони НАТО в регіоні.

В Ризі 18-19 січня відбулося засідання Комітету міністрів оборони країн Балтії, в якому взяли участь Андріс Спрудс (Латвія), Арвідас Анушаускас (Литва) та Ханно Певкур (Естонія).

Читайте також: Країни Балтії пропонують включити зерно з Росії до пакету санкцій ЄС

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністри Литви, Латвії та Естонії Інгріда Шимоніте, Евіка Сіліня та Кая Каллас у середу підписали спільну декларацію про єдине регіональне виконання санкцій Європейського Союзу проти Росії, що продовжує війну проти України, та Білорусі, яка є співучасником агресії.

Фото: mod.gov.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-