Грузинська опозиція закликає Київ розслідувати факти нелюдського поводження із Саакашвілі

Грузинська опозиція закликає Київ розслідувати факти нелюдського поводження із Саакашвілі

Укрінформ
Грузинська опозиційна партія "Єдиний національний рух" звернулась до влади України із закликом розслідувати факти можливого принизливого і нелюдського поводження з екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі з боку грузинської влади.

Про це повідомляє Ехо Кавказа, передає Укрінформ.

"Стався безпрецедентний випадок - міжнародні організації визнали, що стосовно Саакашвілі було застосовано репресивне, нелюдське поводження. Відповідно, конкретні люди, які вчинили кримінальні злочини проти президента Саакашвілі і брали участь у нелюдському поводженні та насильстві, мають понести кримінальну відповідальність. Ми вважаємо, що Україна має почати робити кроки в цьому напрямку", - заявив голова партії Леван Хабеішвілі.

Він додав, що таке розслідування влада Грузії не буде проводити, тому опозиція звертається з відповідним проханням до української сторони.

Це звернення уже підписали зокрема актори, лікарі та частина опозиції Грузії, заявив представник "Національного руху" Зураб Чіаберашвілі. За його словами, "українська сторона і сам президент Зеленський" завжди "дуже активні", тому що Саакашвілі є громадянином України і "високопоставленим чиновником українського уряду".

Читайте також: У Раді Європи заявили, що Грузія тримає Саакашвілі в «гнітючих і принизливих» умовах

"Природно, кожна держава зобов'язана захищати права своїх громадян, особливо в умовах політичних переслідувань... Ми постійно і методично працюємо в усіх напрямках, як юридичних, так і політичних, щоб домогтися припинення політичних переслідувань у Грузії та звільнення Саакашвілі", - заявив Чіаберашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, цього місяця Європейський комітет із запобігання тортурам заявив, що влада Грузії утримує колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в "гнітючих і принизливих" умовах, які не сприяють його одужанню.

У березні минулого року родина та політичні соратники Саакашвілі оголосили про старт глобальної ініціативи «SAVE MISHA» з метою порятунку його життя, яке з огляду на критичний стан здоров'я третього президента Грузії перебуває під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-