Тайвань розширив санкції проти РФ і Білорусі

Тайвань розширив санкції проти РФ і Білорусі

Укрінформ
Міністерство економіки Тайваню розширило список товарів, експорт яких до Росії та Білорусі заборонений через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, щоб запобігти їх використанню у військових цілях.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У міністерстві заявили, що цей крок був зроблений "з метою здійснення міжнародного співробітництва та запобігання експорту наших високотехнологічних товарів у військових цілях".

До переліку потрапило обладнання для виготовлення напівпровідників, у виробництві яких Тайвань є світовим лідером, а також певні хімічні речовини та медикаменти.

Читайте також: Іноземні компанії заморозили участь у великому російському СПГ-проєкті - ЗМІ

Нові санкції узгоджуються з тими, що вже були оголошені Європейським Союзом, США та іншими країнами, які на підставі вивчення уламків російської зброї та техніки з поля бою в Україні склали "високопріоритетний список" електронних і механічних деталей та обладнання, які використовуються з комерційною метою і можуть бути використані для виробництва зброї, додали в Мінекономіки Тайваню.

Тайвань засудив агресію РФ проти України і приєднався до західних санкцій, хоча цей крок значною мірою є символічним, оскільки між островом і Росією існує лише мінімальна пряма торгівля.

Ситуація в Україні викликала співчуття у населення Тайваню, яке вбачає паралелі з тим, що може статися, якщо Китай застосує силу, щоб повернути острів під свій контроль.

Читайте також: Південна Корея розширила перелік товарів, які заборонено експортувати до РФ та Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, Тайвань спільно з Альянсом польських метрополій створив фонд допомоги українським біженцям у Польщі та передав до нього 1 мільйон доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-