Іноземні компанії заморозили участь у великому російському СПГ-проєкті - ЗМІ

Іноземні компанії заморозили участь у великому російському СПГ-проєкті - ЗМІ

Укрінформ
Іноземні акціонери російського проєкту «Арктик СПГ-2» - французька TotalEnergies, китайські CNPC і CNOOC та консорціум японських Mitsui і JOGMEC - оголосили про форс-мажор, тобто заморозку участі в проєкті.

Як передає Укрінформ, про це пише видання The Bell.

Іноземні акціонери, яким у сумі належить 40% проєкту, оголосили про форс-мажор за своїми договорами, слідом за тим, як про це минулого тижня заявив російський «Новатек» (якому належить решта проєкту). Це було зроблено після санкцій, накладених США.

Фактично іноземні партнери відмовилися від обов'язків щодо фінансування, відповідно «Новатек» може бути змушений самостійно фінансувати проєкт. Це ускладнює для «Арктик СПГ-2» збут, фінансування та доставку газу і може призвести до того, що «Арктик СПГ-2» втратить довгострокові контракти на вивезення СПГ. Крім того, «Арктик СПГ-2» змушений буде продавати газ на спотовому ринку.

При цьому в Росії критично постає і питання наявності танкерів льодового класу для вивезення СПГ за цим проєктом. Судноверф «Звезда» затримує постачання танкерів через проблеми з обладнанням.

Читайте також: Санкції США зупинили постачання газу з російського СПГ-проєкту - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, початок поставок з нового російського проєкту «Арктик СПГ 2» скрапленого природного газу буде відкладено, оскільки компанія оголосила про форс-мажор із постачанням через дію санкцій США. Після цього найбільші китайські державні нафтові корпорації CNPC і CNOOC звернулися до уряду США з проханням звільнити їх від дії санкцій. Американське відомство відповіді не надало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-