Білий дім: Росія, Китай і Північна Корея посилюють співпрацю

Білий дім: Росія, Китай і Північна Корея посилюють співпрацю

Укрінформ
У Вашингтоні спостерігають чіткі ознаки, що уряди Росії, Китаю, а також КНДР, які не задоволені нинішнім світовим порядком, заснованим на правилах, прагнуть поглибити зв’язки між собою.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо зростаюче прагнення Росії й Китаю, а також певною мірою й Північної Кореї, збільшити та покращити свої зв’язки один з одним», - зауважив представник адміністрації США.

Він підкреслив, що ці три нації були незадоволеними світовим порядком, заснованим на правилах, який Сполучені Штати, а також союзники та партнери допомогли стабілізувати після завершення холодної війни.

Читайте також: Країни G7 відреагували на запуски ракет Північною Кореєю

«Ми досі вважаємо, що порядок, заснований на правилах, має значення, а також що існують певні країни, які хотіли би діяти всупереч цьому порядку»,- зауважив Кірбі.

Саме тому, за його словами, президент США продовжує працювати над зміцненням альянсів, а також партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні до належного рівня.

Окремо представник Білого дому зазначив, що Сполучені Штати наразі не мають підтверджень, які могли би вказувати на те, що Китай передає Росії летальну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні високопоставлені представники вдали Китаю і КНДР провели зустріч на тлі нового випробування КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, яка може досягти будь-яку точку в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-