Країни G7 відреагували на запуски ракет Північною Кореєю

Країни G7 відреагували на запуски ракет Північною Кореєю

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів Групи семи (G7) заявили у вівторок, що міжнародне співтовариство потребує твердої та єдиної відповіді на «безрозсудне» нарощування ядерної зброї та запуски ракет Північною Кореєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

У своїй заяві після запуску найпотужнішої балістичної ракети Пхеньяном представники зовнішньополітичних відомств країн Групи семи заявили, що «неодноразові безрозсудні дії Північної Кореї мають наштовхнутися на швидку, об’єднану та тверду міжнародну відповідь, зокрема Ради безпеки ООН».

Зазначається, що Радбез ООН ухвалив багато резолюцій із закликом до КНДР припинити ядерні програми та програми балістичних ракет, відколи країна провела перше ядерне випробування у 2006 році. Однак Китай, який є найближчим партнером Північної Кореї, та Росія – які мають право вето в Радбезі – виступили проти подальшого поглиблення санкцій.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія запустили систему обміну даними про ракетні пуски КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.

Україна рішуче засудила ракетні випробування, проведені напередодні Пхеньяном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-