У польському Сеймі проросійський депутат загасив із вогнегасника ханукальні свічки

У польському Сеймі проросійський депутат загасив із вогнегасника ханукальні свічки

Відео
Укрінформ
У Сеймі Польщі проросійський депутат націоналістичної “Конфедерації” Гжегож Браун після урочистого запалення свічок на ханукальній менорі загасив свічки з вогнегасника.

Керівництво Сейму засудило дії депутата, позбавило його права участі у засіданні парламенту й наклало на нього фінансове покарання, передає кореспондент Укрінформу.

Скандальна ситуація сталася у вівторок у фоє нижньої палати польського парламенту, де відбулося урочисте запалення свічок на ханукальній менорі за участю представників єврейської громади Польщі. Після завершення урочистої церемонії скандальний депутат взяв вогнегасник у коридорі парламенту й загасив ним свічки. Свої дії він пояснив тим, що у польському парламенті не може бути місця “актам расистського, племінного, дикого і талмудного культу”.

Фото: Grzegorz Braun, Facebook
Фото: Grzegorz Braun, Facebook

Маршалок Сейму Шимон Головня і глава польського уряду Дональд Туск засудили дії Брауна, підкресливши, що у Польщі не може бути місця расизму, ксенофобії й антисемітизму.

Скандального депутата позбавили права перебувати у сесійній залі під час засідання, на нього були накладені фінансове покарання. Згодом маршалок Сейму також повідомив, що подасть на Брауна заяву до прокуратури за перешкоджання у проведенні релігійного обряду на території Сейму.

Читайте також: Опозиція розкритикувала Макрона через запалення ханукальної свічки у Єлисейському палаці

Головня також додав, що на прохання єврейської громади Польщі релігійний обряд запалення свічок на ханукальній менорі буде повторено в Сеймі у середу.

Браун є відомим проросійським політиком Польщі, який має відверто антиукраїнські погляди.

Фото: konfederacja.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-