Спікер Джонсон закликав «битися до останнього» за зміни прикордонної політики США

Спікер Джонсон закликав «битися до останнього» за зміни прикордонної політики США

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав однопартійців-республіканців домогтися кардинальних змін у прикордонній політиці в процесі розгляду масштабного запиту Джо Байдена, що містить допомогу Україні й Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

«Джонсон сказав колегам-республіканцям у вівторок, що кардинальні зміни в прикордонній політиці США мають стати для них «тим, за що треба битися до останнього» у переговорах щодо пакета Байдена з фінансуванням майже на $106 мільярдів на війни в Україні та Ізраїлі, а також інші потреби у сфері безпеки»,- зазначається в публікації.

Уточнюється, що Джонсон заявив про це перед закритими брифінгами для законодавців, на яких представники адміністрації Байдена відстоювали позицію, що допомога Україні й Ізраїлю має критичне значення.

«Битва – за кордон. Ми робимо це насамперед пріоритетом, а також подбаємо про інші зобов’язання», - цитує агентство Джонсона.

Читайте також: Спікер Джонсон розглядає допомогу Україні як пріоритет для Конгресу США

Водночас повідомляється, що питання допомоги Україні мало розглядатися у вівторок у верхній палаті Конгресу США з онлайн-включенням Володимира Зеленського. Однак, як повідомив пізніше лідер демократичної більшості Чак Шумер, Президент України був змушений скасувати свою участь у заході.

Як повідомляв Укрінформ, у Держдепартаменті висловили переконання, що Конгрес США підтримає новий пакет допомоги Україні, якщо його буде поставлено на голосування.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-