Спікер Джонсон розглядає допомогу Україні як пріоритет для Конгресу США

Спікер Джонсон розглядає допомогу Україні як пріоритет для Конгресу США

Укрінформ
Спікер палати представників Майк Джонсон розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне в роботі американського Конгресу.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у понеділок під час поїздки до Флориди.

«Україна - ще один пріоритет, - сказав Джонсон після коментаря про необхідність підтримки Ізраїлю. - Звичайно, ми не можемо дозволити Володимиру Путіну пройти маршем через Європу. І ми розуміємо необхідність надання допомоги Україні».

Водночас спікер наголосив на важливості «працювати над зміною нашої власної прикордонної політики». Нині між політиками ведуться активні переговори з цього приводу, додав він.

«Думаю, більшість наших колег у Сенаті визнають, що ці дві речі повинні рухатися разом, бо ми зобов'язані це зробити перед американським народом. Це те, чого він вимагає від нас», - зазначив Джонсон.

Читайте також: Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

При цьому він зауважив, що почувається «упевнено й оптимістично» стосовно того, що Конгрес може ухвалити додаткове фінансування як для Ізраїлю, так і для України.

Як повідомляв Укрінформ, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена про надання допомоги Україні та Ізраїлю 4 грудня. Він також закликав демократів більше взаємодіяти з республіканцями, аби домовитися щодо важливих заходів посилення кордону з Мексикою.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-