Візит Блінкена додає йому авторитету в боротьбі за підтримку України в Конгресі – Волкер

Візит Блінкена додає йому авторитету в боротьбі за підтримку України в Конгресі – Волкер

Укрінформ
Особисті візити державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена до України дозволяють йому авторитетніше говорити про підзвітність допомоги нашій країні у Конгресі США.

На цьому наголосив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник у справах України Курт Волкер під час спілкування зі ЗМІ, організованого "Амерікан Юніверсіті Київ", відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Дипломат пояснив, що Блінкен буде брати участь у боротьбі за бюджет США в Конгресі та повинен буде відстоювати запит Адміністрації Байдена на додаткову військову та економічну підтримку України та додаткові асигнування.

"Йому дуже важливо мати можливість авторитетно говорити в Конгресі з конгресменами та сенаторами, що він був тут, спілкувався з усіма лідерами. Його запевнили, що кошти для України використовуються добре, є відповідальність: "Ми не страждаємо від епідемії корупції, і військова допомога дієва". Він повинен сказати це з усією впевненістю", – сказав він.

Читайте також: Блінкен зустрівся з українськими прикордонниками

Як повідомлялося, 6 вересня Ентоні Блінкен прибув в Україну. Свій дводенний візит він розпочав зі вшанування загиблих українських захисників на кладовищі. Також держсекретар зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським та очільником МЗС Дмитром Кулебою.

У серпні Адміністрація президента США Джо Байдена подала свій запит до Конгресу на додаткове фінансування для постачання зброї та іншої допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-