Блінкен зустрівся з українськими прикордонниками

Блінкен зустрівся з українськими прикордонниками

Фото, відео
Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого дводенного візиту до України зустрівся з прикордонниками.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у соцмережі (колишній Twitter).

«Відвідав прикордонників, щоб побачити, як вони продовжують захищати територію та людей України», - написав Блінкен.

Він додав, що США виділяє 300 мільйонів доларів правоохоронному сектору України для продовження їхньої важливої роботи.

«Сполучені Штати залишаються єдиними з Україною», - зазначив держсекретар.

Як повідомляє ДПСУ, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко під час зустрічі із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном під час його візиту в Україну обговорили вже реалізовані проєкти зі зміцнення потенціалу прикордонників та подальшу підтримку.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з українськими прикордонниками / Фото: ДПСУ

На базі одного з підрозділів делегація Держдепартаменту США та Посольства США в Україні ознайомилася із роботою прикордонного відомства та допомогою, що отримана Держприкордонслужбою в рамках спільних проєктів.

Дейнеко подякував Блінкену за можливість особисто відвідати прикордонників та за потужну і послідовну підтримку народу України. Він відмітив високий рівень співпраці з Держдепартаментом та іншими інституціями США з якими нині реалізується 9 проєктів міжнародної-технічної допомоги.

«Я радий, що ми можемо спільно працювати заради того, щоб вберігати життя не дивлячись на всі ті жахи, які несе з собою російська агресія. Зараз ми не просто надаємо допомогу, тобто не тільки для боротьби з російськими загарбниками сьогодні, ми також передаємо допомогу для того, аби ви змогли побудувати ефективні Сили оборони майбутнього», - відмітив Блінкен.

Він додав, що Державний департамент та відділ із правоохоронних питань Посольства США в Україні (INL) є партнером України вже 20 років поспіль і вони в захваті від сили, стійкості та сміливості українських прикордонників.

«Якби не допомога міжнародних партнерів, зокрема INL, наші втрати були б набагато більші. Тому що від наших партнерів прикордонники вчасно отримували бронежилети, захисні шоломи тощо», - наголосив Дейнеко.

Читайте також: Голова ДПСУ відвідав прикордонників, які боронять Лиманський і Бахмутський напрямки

У ході візиту Державному секретарю США продемонстрували екіпірування, яке було передано прикордонникам і яке не раз рятувало життя захисникам України. Окрім цього, оглядаючи передані медичні засоби Держсекретар США зазначив, що чудово розуміє на скільки важливо вчасно забезпечити медичну допомогу, адже і представники Держдепартаменту також проходять подібну підготовку, щоб вміти надавати первинну допомогу.

Делегати побачили озброєння, техніку, прилади нічного бачення та комплекси БПЛА, які в бойових діях використовують захисники кордону, уламки збитих ворожих ударних дронів та ракет, трофеї, що були захоплені у противника.

«Прикордонники є на всіх напрямках бойових дій. Ми разом з іншими українськими захисниками звільняємо нашу територію, нищимо ворога і наближуємо нашу спільну перемогу. І ми обов’язково переможемо, завдячуючи і вашій підтримці», - наголосив Голова ДПСУ.

Блінкен відмітив чудову організацію з використання і застосування прикордонниками отриманої допомоги від Сполучених Штатів Америки. Він особисто сів за кермо бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP, що надійшли підрозділам Державної прикордонної служби України в рамках реалізації проектів допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 6–7 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснює візит в Україну.

Читайте також: Зеленський обговорив із Блінкеном підтримку України, ситуацію на фронті та посилення ППО

Учора у держдепі заявили, що допомога Україні у понад $1 мільярд, про яку в середу оголосив Блінкен під час візиту до Києва, включає $300 мільйонів на підтримку зусиль правоохоронних органів з відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях, у тому числі в містах і селищах, що зазнають безперервних обстрілів з боку Росії.

Фото: Ентоні Блінкен / 𝕏

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-