Штати відстежують дії РФ і Білорусі, пов’язані з ядерною зброєю

Штати відстежують дії РФ і Білорусі, пов’язані з ядерною зброєю

Укрінформ
Сполучені Штати відстежують повідомлення й заяви щодо можливого розгортання на території Білорусі російської ядерної зброї та контролюють, щоб Росія дотримувалася зобов’язань з нерозповсюдження.

Таку позицію висловив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо активно стежити за повідомленнями щодо угоди між Росією й Білоруссю, аби бути певними, що Росія зберігає контроль над своєю зброєю в разі будь-якого розгортання її в Білорусі та дотримується своїх зобов’язань згідно з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї»,- зазначив представник Держдепу.

Читайте також: Сі Цзіньпін під час зустрічі з Путіним застеріг його від застосування ядерної зброї — FT

Він підкреслив, що американська сторона «уважно стежитиме» за будь-якими можливими відхиленнями Росії від виконання умов.

«Але я додам, що ми не бачили жодних підстав для коригування розміщення наших власних ядерних сил, а також жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю»,- зазначив речник Держдепартаменту США.

Читайте також: Відповідь Путіну: Польща просить НАТО розмістити на своїй території ядерну зброю

Як повідомлялося, наприкінці травня міністри оборони Росії й Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати в країну.

Путін на зустрічі з Лукашенком у Сочі повідомив, що тактичну ядерну зброю доправлять до Республіки Білорусь після 7-8 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-