Байден готовий співпрацювати з республіканцями в Конгресі, зокрема щодо України

Байден готовий співпрацювати з республіканцями в Конгресі, зокрема щодо України

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав «гарним днем» голосування на проміжних виборах у США, висловив готовність співпрацювати з республіканцями та заявив, що сподівається на продовження безперервної підтримки України Конгресом.

Про це він заявив під час виступу в середу в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наша демократія проходила випробування впродовж останніх років, але своїм голосуванням американський народ висловився і ще раз довів, що демократія – це те, ким ми є», - наголосив президент США.

Читайте також: Вибори у США: республіканці поки лідирують у Палаті представників, в Сенаті – нічия

Він назвав голосування на проміжних виборах до Конгресу США «гарним днем».

«Хоча преса та експерти передбачали гігантську червону хвилю (червоний є кольором Республіканської партії – ред.), цього не сталося»,- додав глава Білого дому.

Байден підкреслив, що підрахунки голосів досі тривають, однак незалежно від того, що покажуть остаточні підсумки цих виборів, він «готовий працювати зі своїми колегами-республіканцями».

Читайте також: Байден: Відхід від Херсона вказує на «реальні проблеми» рф з військовими

Президент США наголосив, що американський народ «дав чітко зрозуміти, що очікує від республіканців готовності працювати» з ним та його адміністрацією.

Байден також заявив, що очікує продовження безперервної допомоги Україні з боку США – попри скептицизм, висловлений республіканцями.

«Це мої очікування», - відповів Байден на запитання щодо України. Він додав, що сподівається побачити «двопартійний консенсус» у Конгресі щодо підтримки нашої країни.

Читайте також: Проміжні вибори в США. Українське питання залишається важливим

Глава Білого дому також підкреслив, що твердження республіканців про «незаповнений чек» в контексті допомоги Україні є невірним, оскільки США не пропонували безмежної підтримки українським партнерам. І досі, за його словами, Вашингтон не надав їм деякі потужні види озброєнь, зокрема, літаки.

Як повідомляв Укрінформ, у США в вівторок відбулися проміжні вибори до Конгресу США. За попередніми прогнозами, республіканці заберуть у демократів контроль.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-