Вибори у США: республіканці поки лідирують у Палаті представників, в Сенаті – нічия

Вибори у США: республіканці поки лідирують у Палаті представників, в Сенаті – нічия

Укрінформ
За попередніми підсумками голосування на проміжних виборах до Конгресу США, Республіканська партія поки що має більше місць в Палаті представників, аніж Демократична. У Сенаті спостерігається баланс сил.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Поки що у Палаті представників демократи мають 173 місця, республіканці – 198. У Сенаті – демократи мають 48 місць проти 47 місць республіканців.

Також зазначається, що американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц переобралась на посаду під час проміжних виборів. Вона представляє Республіканську партію та зберегла місце у Палаті представників США, балотуючись від 5-го округу у штаті Індіана.

Читайте також: Вибори у Конгрес: кібербезпека США заявила про відсутність загроз для голосування

Раніше Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду», допоки не буде гарантована краща безпека для України, а також відправити в Чорне море кораблі для забезпечення роботи гумкоридорів. До цього вона звернулася із листом до президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані російські зв'язки у керівника ОП Андрія Єрмака. Крім того, в інших зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні.

Проміжні вибори до Конгресу США відбулися 8 листопада. Американці переобирають усіх 435 членів та 35 зі 100 членів Сенату на наступні шість років каденції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-