Nord Stream 2 не запрацює навіть після завершення епохи путіна - німецький політик

Nord Stream 2 не запрацює навіть після завершення епохи путіна - німецький політик

Укрінформ
Прем'єр-міністр німецької федеральної землі Нижня Саксонія Штефан Вайль вважає, що навіть після завершення правління володимира путіна газопровід «Північний потік-2» не буде запущений.

Політика цитує видання Welt, передає Укрінформ.

За словами Вайля, газ ніколи не буде надходити з росії до Німеччини газопроводом «Північний потік-2», навіть після закінчення епохи президента володимира путіна. «Втрата довіри є настільки фундаментальною, що ніколи більше не буде ситуації, коли федеральний уряд Німеччини зможе покладатися на енергію з росії», — сказав політик.

Читайте також: Німеччина впорається без російських енергоносіїв – Шольц

Прем’єр також додав, що «росіяни давно спалили всі мости, знищивши найважливіший актив у партнерстві – довіру, тож …співпраця безповоротно зруйнована». Він також переконаний, що Захід відновиться від нинішніх енергетичних і економічних проблем швидше, ніж росія».

Читайте також: Тема Nord Stream 2 має бути закрита назавжди - Єрмак

Нагадаємо, федеральний уряд незадовго до нападу росії на Україну призупинив процес сертифікації завершеного рік тому газопроводу «Північний потік-2». Нещодавно путін заявив, що якщо Німеччина не хоче мати дефіциту газу, вона повинна запустити цей газогін. Утім, росія сама створила цей дефіцит, припинивши прокачку газу основним трубопроводом – «Північним потоком -1» під приводами, в які не вірять ані в Німеччині, ані в інших західних країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-