Nord Stream 2 готовий на 99%, можливості зупинити його немає – Байден

Nord Stream 2 готовий на 99%, можливості зупинити його немає – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" вже готове на 99%, і що нині немає можливості зупинити його завершення. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Північний потік-2» завершено вже на 99%. Ідея про те, що можна було щось сказати або зробити, щоб зупинити його, була неможлива», - заявив глава Білого дому.

При цьому Байден зазначив, що Німеччина відповість Росії, якщо Москва навмисно завдасть шкоди Україні або іншим країнам, використовуючи "Північний потік-2".

Читайте також: Політичні кола у США незадоволені угодою з Німеччиною – Axios

«Як ви знаєте, у мене були дуже, дуже плідні дискусії з (канцлером ФРН – ред.) Ангелою Меркель, і вона працює з урядом Німеччини з приводу зобов'язання, яке передбачає, що, якщо Росія насправді докладе зусиль, щоб навмисно завдати шкоди Україні або іншим країнам, вони дадуть (Москві – ред.) відповідь», - додав Байден.

Як повідомляв Укрінформ, в американських ЗМІ з’явилася інформація про досягнення між адміністрацією Джо Байдена та урядом Ангели Меркель угоди щодо Nord Stream 2, яка дозволяє добудову газопроводу в обмін на гарантії безпеки Європи.

Читайте також: Німеччина введе санкції, якщо Росія використає Nord Stream 2 проти України - Bloomberg

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що за новою угодою між Вашингтоном і Берліном Німеччина бере на себе зобов’язання ініціювати санкції проти Росії в разі нової агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-