У Греції пропонують надати імунітет від переслідування всім, хто боровся з пандемією

У Греції пропонують надати імунітет від переслідування всім, хто боровся з пандемією

Укрінформ
Грецький уряд запропонував надати імунітет від переслідування всім людям, які займаються боротьбою з пандемією COVID-19 та приймають відповідні рішення в цій сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Так, відповідно до нової поправки до законопроєкту, члени конкретних комітетів щодо боротьби з COVID-19 «не несуть відповідальності, не переслідуються і не залучаються до відповідальності за висловлені ними думки або голоси, які вони подали при виконанні своїх обов'язків».

Читайте також: Австралія та Нова Зеландія скасовують взаємний карантин для туристів

Варто наголосити, що така поправка викликала критику з боку основної опозиційної партії «СИРІЗА», оскільки вона розширює імунітет не тільки на епідеміологів, а й на тих, хто обіймає політичні посади, наприклад, генеральних секретарів міністерств.

Зокрема, Національний комітет захисту громадського здоров'я від COVID-19 складається з генеральних секретарів міністерств, які нещодавно вирішили заборонити протести.

У своїй заяві «СИРІЗА» звинуватила прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса в спробі покласти провину на технократів за помилки у боротьбі з коронавірусом.

Читайте також: Кампанія із вакцинування у Бразилії на межі зриву через масову неявку

Як повідомлялося, Греція послаблює карантинні обмеження з огляду на відкриття туристичного сезону: з початку травня відновлюють роботу ресторани.

З 14 травня країна збирається приймати українських туристів у рамках відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за умови дотримання необхідних умов в’їзду та перебування.

Читайте також: На Фіджі запровадили локдаун після першого цьогоріч випадку COVID-19

Загалом із початку пандемії в Греції виявлено 326 395 випадків коронавірусу, зокрема 9 788 летальних. Погіршення епідеміологічної ситуації в цій країні спостерігалося взимку.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 145 493 666 випадків зараження коронавірусом, зокрема 3 088 553 летальні, одужали 123 507 148 осіб.

Фото: greekcitytimes.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-