Поліція Лондона відмовилася розслідувати злочини Путіна в Україні - суддя у відставці

Поліція Лондона відмовилася розслідувати злочини Путіна в Україні - суддя у відставці

Ексклюзив
Укрінформ
Поліція столиці Великої Британії відмовилася розслідувати злочин тероризму в Україні, скоєний президентом РФ Путіним і його оточенням.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу суддя Апеляційного суду Великої Британії у відставці сер Ентоні Хупер, який очолював Громадську раду міжнародних експертів, що брала участь у конкурсному відборі суддів ВАКС.

За словами сера Хупера, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він звернувся до поліції Лондона із заявою, вимагаючи порушити проти Путіна і його оточення кримінальну справу за фактом тероризму.

«Законодавство у Сполученому Королівстві має широке визначення тероризму. І будь-яка дія, спрямована проти законного уряду, може бути трактована як тероризм. Окрім всього іншого – воєнних злочинів, геноциду, злочину агресії – також очевидний прояв тероризму Росії. Тому я звернувся до міської поліції Лондона і спробував переконати їх, що вони повинні почати розслідування», - розповів він.

Читайте також: Ніхто не має сховатися від справедливості за кремлівськими стінами - Зеленський

Сер Хупер сподівався, що поліція видасть ордер на арешт агресора, і це було б потужним символічним рішенням. «Але цього не трапилося. Я не знаю, чому. Я думаю, вони вважали, що це краще лишити для міжнародних органів на зразок Міжнародного кримінального суду. Але я спробував. Я був розчарований, що не досяг успіху», - зазначив суддя у відставці.

Нагадаємо, 26 лютого 2022 року у ЗМІ з’явилася інформація, що англійський суддя у відставці Ентоні Хупер звернувся у поліцію Лондона із заявою про порушення кримінальної справи проти Путіна і його соратників, які причетні до вторгнення в Україну.

Міська поліція Лондона, яка налічує понад 48 тис. працівників, виконує й деякі загальнонаціональні обов'язки, серед яких - координування антитерористичної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-