Навальний подав до суду на колонію через відмову надати Коран

Навальний подав до суду на колонію через відмову надати Коран

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний подав до суду на керівництво Покровської виправної колонії № 2 (Володимирська область РФ) через те, що йому не передали Коран та інші книги.

Про це йдеться в його листі, опублікованому на сторінці Навального в Інстаграмі, передає Укрінформ.

За словами політика, в ув'язненні він вирішив «глибоко вивчити і зрозуміти» Коран. Водночас він зрозумів, що «розвиток як християнина теж вимагає вивчення Корану». Але отримати Священну книгу мусульман йому до цього часу не вдається.

«Я приїхав сюди (у ВК-2 - ред.) місяць тому і привіз купу книжок. І замовив купу книжок. Але досі мені не дали жодної. Тому що всі їх "треба перевіряти на екстремізм". Це займає три місяці», - пише Навальний.

Читайте також: Німецькі депутати звинуватили Росію у навмисних тортурах Навального

За його словами, співробітники колонії, коли він питав про Коран, говорили, що «кожна книга має бути перевірена на екстремізм». «Місяць я веду цей діалог постійно. Ось написав чергову заяву начальнику (колонії Олександру Муханову, - ред.) і подав до суду», - додав Навальний.

У заяві, прикріпленій до посту, політик називає перевірку Корану в колонії порушенням «права на віросповідання» і практикою «образливою не тільки віруючої, а й будь-якої освіченої людини».

Читайте також: Навальний через адвокатів повідомив, що в нього температура 38,1 і кашель

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер повинен провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров'я. За їхніми словами, опозиціонер відчуває сильні болі в спині, крім того, у нього відмовляє нога. Також Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, адміністрація колонії жодним чином не реагує на його скарги і на прохання дозволити огляд цивільному фахівцю, а з ліків йому виписали тільки ібупрофен. Політик також скаржився на те, що тюремні лікарі не повідомляють йому діагноз і результати МРТ.

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього запрошеного лікаря. Після прибуття в колонію Навальний схуд на 15 кілограмів (з них 8 кг втратив з початку голодування), зараз його вага становить 77 кілограмів.

Читайте також: Адвокат каже, що Навальний під час голодування втрачає по кілограму щодня

12 квітня стало відомо, що російському опозиціонеру погрожують примусовим годуванням.

8 квітня велика група депутатів Європарламенту в складі 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-