Німецькі депутати звинуватили Росію у навмисних тортурах Навального

Німецькі депутати звинуватили Росію у навмисних тортурах Навального

Укрінформ
11 депутатів німецького Бундестагу відправили російському політику Олексію Навальному лист, у якому назвали його становище у в'язниці «цілеспрямованими тортурами» з боку російської влади.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel, яке має у своєму розпорядженні текст листа, передає Укрінформ.

Документ підписали представники блоку Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), Соціал-демократичної партії (СДП), Вільної демократичної партії (ВДП) та Партії зелених. Його надіслали за адресою в'язниці, у якій перебуває Навальний, а електронну копію документа надіслали колегам опозиціонера.

Читайте також: Адвокат каже, що Навальний під час голодування втрачає по кілограму щодня

У листі німецькі парламентарі пишуть, що хочуть висловити Навальному «вдячність» і «повну солідарність», а також зазначають, що хочуть його підбадьорити.

Видання зазначає, що фактичним отримувачем листа є російська влада, адже саме їй німецькі депутати хочуть донести, що вважають ставлення до Навального «цілеспрямованими тортурами», «несумісними з Європейською конвенцією про запобігання катуванням».

Читайте також: У Європарламенті закликали Кремль надати меддопомогу Навальному та негайно його звільнити

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального до колонії через кримінальну справу «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер повинен провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров'я. За їх словами, опозиціонер відчуває сильні болі у спині, крім того, у нього віднімається нога. При цьому Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, адміністрація колонії ніяк не реагує на його скарги і на прохання дозволити огляд цивільному фахівцю, а з ліків йому виписали тільки ібупрофен. Політик також скаржився на те, що тюремні лікарі не повідомляють йому діагноз і результати МРТ.

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього «запрошеного лікаря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-