Штати в ООН: агресія Росії проти України далека від завершення

Штати в ООН: агресія Росії проти України далека від завершення

Відео
Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні людськими втратами й порушеннями прав і свобод громадян на окупованих РФ територіях України та наголошують, що російська агресія далека від завершення.

Про це заявила в середу постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд під час брифінгу, присвяченому діяльності ОБСЄ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Недавно ми мали сьому річницю російського вторгнення й окупації Криму, а також початку агресії РФ на сході України»,- нагадала представниця Сполучених Штатів.

Читайте також: Ревізіоністська політика Кремля стосується не лише України, а й США – дипломат

Вона підкреслила, що внаслідок конфлікту на Донбасі загинуло понад 13 тисяч людей, ще десятки тисяч поранено, понад 1,4 мільйона були вимушені стати внутрішньо переміщеними особами.

«Втім агресія ще далека від завершення», - підкреслила представниця США.

Читайте також: США і Британія мають долучитися до нормандського формату – Яценюк

Вона зауважила, що в Криму російська окупаційна влада продовжує переслідувати й ув'язувати тих, хто виступає проти окупації півострова, зокрема, кримських татар, етнічних українців і представників інших релігійних груп та етнічних меншин.

«США ніколи не визнають російської окупації Криму, і ми продовжуватимемо притягувати РФ до відповідальності за агресію на сході України», - наголосила американська дипломатка.

Читайте також: Держдеп підтвердив можливість нових санкцій США проти Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, Лінда Томас-Грінфілд була номінована президентом Джо Байденом на посаду постійного представника США при ООН в січні цього року й затверджена Сенатом наприкінці лютого. Вона є кар’єрним дипломатом з 35-річним стажем. З 2013 по 2017 рр. Томас-Грінфілд обіймала посаду помічниці держсекретаря США в питаннях Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-