Політики в США поділяють занепокоєння стосовно Nord Stream 2 - експерт

Політики в США поділяють занепокоєння стосовно Nord Stream 2 - експерт

Укрінформ
Очільники як Демократичної, так і Республіканської партій США занепокоєні потенційним негативним впливом Nord Stream 2 на глобальну безпеку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президент Американсько-російської фундації Селеста Валендер під час онлайн заходу, організованого Атлантичною радою.

“У Конгресі й серед ширшого керівництва Демократичної та Республіканської партій США існує тверда згода стосовно занепокоєння газопроводом “Північний потік 2”, - сказала Валендер.

Читайте також: Глава МЗС Литви про «Північний потік-2»: Ми фактично фінансуємо тирана

За її словами, запуск Північного потоку-2 “посилить можливості Росії, зробивши наших союзників вразливими”.

“Як можуть США поєднати свої зобов’язання перед Європою за п’ятою статтею, якщо Європа може брати участь у діях, що роблять її вразливою до головного суперника?”, - зазначила експерт.

Читайте також: Призначення глави ЦРУ затягується через відсутність санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Вона додала, що США непокоять також стабільність та економічні перспективи України. “Україні необхідно створити багатогранну економіку, й не слід зосереджуватися лише на її транзитному елементі. Утім, зрозуміло, що Україна отримує з цього важливий економічний ресурс протягом перехідного періоду”, - розповіла Валендер.

Експерт додала, що США, імовірно, спробують знайти спільний із Європою підхід до розв'язання питання, “аби досягти цілей США у співпраці із Європою”.

Читайте також: Оператор ГТС України підготував кілька сценаріїв на випадок запуску Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, газопровід “Північний потік-2” з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво “Північного потоку-2” було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-