Призначення глави ЦРУ затягується через відсутність санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Призначення глави ЦРУ затягується через відсутність санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Укрінформ
Сенатор від Республіканської партії США Тед Круз затягує призначення Вільяма Барнса директором ЦРУ, вимагаючи від адміністрації Байдена посилення тиску на Північний потік-2.

Як повідомляє Укрінформу, про це пише Bloomberg.

“Круз стверджує, що адміністрація повинна накласти санкції на більшу кількість суден та компаній, які, на переконання Республіканців, відверто допомагають у будівництві. Він вимагає, аби Держдеп підготував новий звіт - раніше, ніж його плановий вихід через три місяці, - визначивши юридичних осіб, які підлягають накладенню санкцій через роботу із трубопроводом, що доставлятиме природний газ з Росії до Німеччини”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Нові санкції проти Nord Stream 2 можуть бути застосовані в травні – Держдеп

Зазначається, що тактика сенатора покликана привернути увагу до позиції Республіканців стосовно недостатнього тиску адміністрації Байдена на проєкт.

“Дії сенатора ускладнять, але не зупинять рух Барнса до посади очільника ЦРУ. Кожен сенатор може затягнути остаточне голосування, але Комітет із питань розвідки Сенату США вже одностайно підтримав призначення Барнса, тож він мав би легко здобути посаду”, - пояснює Bloomberg.

Читайте також: Держдеп заявив, що не веде перемовин з Німеччиною щодо Nord Stream 2

Додамо, що в Білому домі стверджують, що роблять усе можливе для припинення будівництва трубопроводу, й просять дати їм більше часу для збору необхідних доказів, натякаючи на майбутнє розширення санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-