Палата представників США ухвалила два закони й резолюцію проти РФ та Путіна

Палата представників США ухвалила два закони й резолюцію проти РФ та Путіна

Укрінформ
Палата представників Конгресу підтримала законопроекти, один з яких має стримувати агресивні наміри Кремля, а другий стосується статків Путіна.

Про це йдеться у статусі відповідних документів, опублікованих на сайті Конгресу.

У першому законі ("Кремлівський закон") зазначається, що директор Національної розвідки США повинен у консультації з Держдепом і міноборони не пізніше ніж через 90 днів після набуття документом чинності надати звіт щодо можливих намірів Кремля розпочати військові дії проти країн НАТО.

У звіті має бути прорахована відповідь Кремля на збільшення військової присутності США або НАТО в Східній Європі та на збільшення американської військової допомоги партнерам у регіоні, зокрема на надання додаткової летальної зброї Україні та Грузії.

Документ також має містити інформацію про ймовірні слабкі місця й розбіжності між урядами, які РФ може використати.

У другому законі (“Про прозорість статків Володимира Путіна") йдеться про те, що директор Національної розвідки США повинен не пізніше ніж через 180 днів після після набуття документом чинності підготувати звіт для конгресменів про статки президента РФ (активи, інвестиції, банківські рахунки тощо).

Читайте також: Палата представників США схвалила законопроект про невизнання анексії Криму

Крім того, Палата представників ухвалила резолюцію, яка засуджує Путіна та його режим за приховування подробиць убивства Бориса Немцова та закликає Москву провести міжнародне незаангажоване розслідування цього злочину, а мінфін разом із Держдепом повинні запровадити санкції (замороження активів та заборона на в'їзд до США) проти ймовірних організаторів та виконавців злочину.

Як повідомлялося, нижня палата американського Конгресу у вівторок переважною більшістю голосів ухвалила проект закону, що на законодавчому рівні заперечує спроби РФ анексувати Кримський півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-