Блінкен обговорив з главою МЗС Південної Кореї подальшу підтримку України

Блінкен обговорив з главою МЗС Південної Кореї подальшу підтримку України

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США й Республіки Корея провели зустріч у Вашингтоні, обговоривши, зокрема, подальшу підтримку України, спільні зусилля у протидії агресії РФ та загрозу, яку створює військова співпраця КНДР і Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, поширеному в четвер, передає Укрінформ.

«Сторони підкреслили необхідність збереження узгоджених зусиль у протидії російській агресії та подальшої підтримки України», - зазначається у документі.

Крім того, головні дипломати США й Кореї визнали, що незаконне військове співробітництво КНДР і РФ «становить серйозну загрозу регіональній стабільності та режиму глобального нерозповсюдження».

У цьому контексті сторони також обговорили дедалі агресивнішу поведінку КНДР, систематичні порушення нею резолюцій РБ ООН, у тому числі передачу балістичних ракет Росії для їх застосування по українських містах.

Читайте також: Блінкен заявив Ван Ї, що США занепокоєні підтримкою російської війни з боку Китаю

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністри оборони США й Південної Кореї домовилися в координації з міжнародним співтовариством рішуче реагувати на передачу Північною Кореєю зброї Росії для її війни проти України.

Фото: Ministry of Foreign Affairs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-