Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Укрінформ
Німеччина і Польща стоятимуть на боці України стільки, скільки буде потрібно.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час спільної пресконференції з польським колегою Радославом Сікорським у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Німеччина та Польща абсолютно єдині в тому, що продовжать твердо стояти на боці українців у їх боротьбі за свободу. Підтримка продовжується і буде надаватися стільки, скільки буде потрібно'', - запевнила Бербок.

За її с ловами, Німеччина та Польща разом допомагають Україні зараз і разом її відбудовуватимуть. Бербок нагадала, що в червні у Берліні пройде конференція з відбудови України.

Глава німецького МЗС зауважила, що цей рік потребуватиме особливої єдності та рішучості, найбільшої з 24 лютого 2022 року, коли Європа та світ опинилися в новій безпековій реальності, в іншому світі.

Вона запевнила, що безпека Польщі, країн Балтії, які відчувають пряму загрозу з боку російського президента Володимира Путіна, є також безпекою Німеччини.

"Ми захищатимемо цю безпеку як союзники в НАТО", - сказала міністерка.

Вона також наголосила на необхідності посилення співпраці у Веймарському трикутнику - Німеччина-Польща-Франція.

Читайте також: Європа не повинна зменшувати підтримку України - Бербок перед початком Ради міністрів ЄС

Бербок згадала історичні нюанси відносин між Німеччиною та Польщею і закликала будувати разом дружнє майбутнє в центрі Європи.

Вона також відповіла на запитання про можливий опір прем'єра Угорщини Віктора Орбана виділенню фінансової допомоги Україні. Вона сказала, що ФРН разом з іншими країнами ЄС "активно працюють над цим", адже йдеться не лише про безпеку та свободу України, а й про безпеку та мир у Європі.

"Це не просто питання солідарності з Україною. Це страхування нашого європейського життя", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що країни Заходу повинні зберігати солідарність, аби допомогти Україні перемогти у війні проти російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-