Єрмак провів четвертий раунд переговорів зі США стосовно безпекової угоди

Єрмак провів четвертий раунд переговорів зі США стосовно безпекової угоди

Укрінформ
У межах підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів четвертий раунд переговорів зі США.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

«Вдячний переговорним командам за вже проведену роботу – відчутний прогрес щодо узгодження тексту документа. Маємо пришвидшити процес, щоби фіналізувати укладення двосторонньої  безпекової угоди вже цього місяця», – наголосив Єрмак.

Зазначається, що сторони обговорили найбільш принципові положення угоди, формулювання низки питань, а також визначили дату наступного раунду переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 року на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

Читайте також: Україна готує ще сім безпекових угод із партнерами - Зеленський

У січні Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України. Згідно з указом глави держави, очолив делегацію керівник ОП Андрій Єрмак. 

Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-