Путіну потрібні здобутки у війні перед оголошенням президентської кампанії - Україна в ОБСЄ

Путіну потрібні здобутки у війні перед оголошенням президентської кампанії - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Одержимість війною стала єдиним сенсом для президента РФ Володимира Путіна, якому зараз треба показати хоч якісь здобутки у війні проти України перед оголошенням президентської кампанії.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер.

"Одержимість Росії війною стала єдиним сенсом існування Кремля. Інтенсивні бої тривають по всій лінії фронту", - повідомив посол.

Він поінформував, що найгарячішими точками зараз є Куп'янськ, Лиман, Мар'їнка, Авдіївка, Бахмут, а також Запорізька та Херсонська області.

"Величезні втрати російської армії під Авдіївкою свідчать про те, що російському президенту потрібні певні здобутки, незалежно від ціни, перед оголошенням президентської кампанії", - заявив Цимбалюк.

Український посол також розповів про продовження Росією кампанії терору проти цивільного населення: "З 29 листопада Росія атакувала Україну 21, 20, 25, 11, 12, 23, 17, 48 і 18 безпілотниками "Шахед" відповідно. Ніч за ніччю. Цієї ночі Росія знову атакувала портову інфраструктуру в Ізмаїлі".

Читайте також: ОБСЄ: вижити не можна померти

Очільник української місії в ОБСЄ вказав і на те, що Росія продовжує створювати величезні ризики ядерних інцидентів для всього регіону. Він нагадав, що 29 листопада команда МАГАТЕ чула кілька вибухів поблизу Хмельницької АЕС, яка знаходиться далеко від лінії фронту. Крім того, напередодні МАГАТЕ повідомило про кілька ракет, які були випущені з району, близького до Запорізької АЕС.

"Використання атомної електростанції як щита для військової діяльності Росії - це більше, ніж воєнний злочин. Це – злочин проти людяності", - наголосив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ активізувалися на Мар'їнському напрямку та в районі Авдіївки, йдуть запеклі бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-