У Литві закликали Конгрес США схвалити допомогу для України

У Литві закликали Конгрес США схвалити допомогу для України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте та міністр оборони Арвідас Анушаускас сподіваються на якнайшвидше ухвалення у Конгресі США пакета допомоги для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

За словами прем'єр-міністра, затримка допомоги США для України є неприємною обставиною.

"Це проблема, тому що, з одного боку, на рівні риторики про розподіл підтримки не виникає жодних сумнівів: і в Сенаті, і загалом у Палаті представників, у Конгресі є більшість представників, які виступають за підтримку України, (... ) але дуже прикро, що це питання - і не лише українське, але й ізраїльське та загалом пакет підтримки, стало заручником внутрішньої політики", - сказала журналістам Шимоніте.

Вона заявила, що не сумнівається, що пакет допомоги буде схвалено, якщо він з'явиться на порядку денному.

"Але це просто не стоїть на порядку денному. Це дуже неприємна обставина, але я все ж вважаю, що ця обставина – не рішення, а просто обставина – і що це рішення рано чи пізно дійде до тих, хто голосує, і тоді голосування, я сподіваюся, буде позитивним", – сказала прем'єрка Литви.

Міністр оборони Арвідас Анушаускас повідомив, що обговорював це з сенаторами-республіканцями під час візиту до США та почув запевнення, що питання підтримки (України - ред.) буде вирішене до середини грудня.

Читайте також: Посол в США прокоментувала голосування у Сенаті щодо допомоги Україні

За його словами, оскільки війна РФ в Україні продовжується, питання про підтримку виникає та виникатиме у всіх країнах.

"Так, є багато внутрішніх проблем, але українське питання, війна в Україні та дії Росії руйнують міжнародний порядок, і якщо він впаде, то все це коштуватиме у десятки разів дорожче, ніж зараз", – наголосив міністр.

Він додав, що без підтримки США "Україні просто було б важко", але зазначив, що не має сумнівів, що підтримку буде відновлено.

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-