Посол в США прокоментувала голосування у Сенаті щодо допомоги Україні

Посол в США прокоментувала голосування у Сенаті щодо допомоги Україні

Укрінформ
Те, що у Сенаті США заблокували на процедурному голосуванні законопроект з підтримкою України й Ізраїлю не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом. 

Про це написала посол України в США Оксана Маркарова у Facebook, передає Укрінформ.

"Як ми і прогнозували Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги. Сьогодні 51 сенаторів (49 республіканців, 1 незалежний (Б.Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Ч.Шумер, який голосував останнім, коли результат був зрозумілий) проголосували проти припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги, оприлюднений напередодні, який включав Україну, Ізраїль, Тайвань та держави індо-тихоокеанського регіону", - написала вона.

За її словами, при необхідних для прийняття рішення 60 голосах, за початок роботи над законопроектом проголосували 49 сенаторів (47 демократів та 2 незалежних).

Посол зазначила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом.

Читайте також: Єрмак обговорив у Вашингтоні можливість роботи в Україні американських оборонних компаній

«Що це значить для України? На всіх зустрічах сенатори запевняли нас у тому, що сьогоднішнє голосування це не голоси проти України. Що внутрішньополітичні події які відбуваються в Конгресі США, не матимуть впливу на продовження підтримки нашої держави, яку буде продовжено завдяки двопартійний підтримці. Тому ми продовжуємо активну роботу з нашими колегами і на основі дуже продуктивних зустрічей цими днями, сподіваємося що ще до Різдва Конгрес підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік», - наголосила Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-