Стефанчук закликає Конгрес США невідкладно розглянути фінансування допомоги Україні

Стефанчук закликає Конгрес США невідкладно розглянути фінансування допомоги Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав членів Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки невідкладно розглянути бюджетний запит Адміністрації Президента США Джо Байдена про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Вашингтон. Розпочинаю робочий візит у США із зустрічі із членами Палати представників Конгресу США, об’єднаними в Український кокус", – зазначив Стефанчук.

Він подякував Конгресу Сполучених Штатів Америки та всьому американському народові за допомогу, яка надається Україні, зокрема за 22,9 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки, а також за оборонну допомогу, яка сягнула вже понад 44 мільярди доларів.

Читайте також: Конгрес США не повинен дозволити Путіну досягти успіху в Україні - Салліван

"Зупинки подальшої підтримки не можна допустити, адже ми боремося за демократичні цінності, які сьогодні обʼєднують увесь світ. Тому я звернувся з проханням невідкладно розглянути бюджетний запит Адміністрації Президента США про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 мільярд доларів, який є життєво необхідним для продовження звільнення України від російських загарбників", – підкреслив Голова ВРУ.

Також він звернувся до членів Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки із запитом про надання Україні додаткової військової та оборонної допомоги, насамперед — систем ППО й артилерії великого радіуса дії. 

Спікер українського парламенту наголосив, що у двобої між демократією та диктатурою має перемогти демократія. Окрім того, Стефанчук запевнив, що Україна "стоїть на незворотньому шляху реформ". Голова ВРУ констатував, що Україна втілює та втілюватиме всі законодавчі зміни, необхідні для вступу в Європейський Союз і НАТО. Водночас він підкреслив, що Україна відкрита у питанні підзвітності за всю отриману допомогу. 

"Найважливіші слова, які я почув під час зустрічі: "Ми будемо разом з Україною весь час, до нашої спільної Перемоги!" – підсумував спікер українського парламенту.

Читайте також: Держдеп упевнений, що Конгрес проголосує за допомогу для України

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук упродовж 4-6 грудня перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-