Держдеп упевнений, що Конгрес проголосує за допомогу для України

Держдеп упевнений, що Конгрес проголосує за допомогу для України

Укрінформ
Офіційний представник Держдепартаменту США Меттью Міллер упевнений, що в Конгресі існує переважна підтримка щодо подальшої допомоги Україні, і це питання буде ухвалене під час голосування.

Про це він заявив на пресбрифінгу у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що існують будь-які питання щодо підтримки України з боку виконавчої гілки влади. Не думаю, що існують питання щодо підтримки України законодавчою гілкою. Якщо поставити на голосування «за» або «проти» пакет фінансування України в обох палатах Конгресу, ми віримо, що він буде прийнятий», - сказав представник Держдепу.

Він нагадав, що фонди для допомоги Україні у сфері безпеки майже вичерпалися. І це питання, за його словами, набуває особливої ваги в умовах зими з урахуванням того, що Росія продовжує обстріли критично важливої інфраструктури.

Читайте також: Держдеп закликає Конгрес США діяти якнайшвидше задля допомоги Україні

«Тож позиція адміністрації полягає в тому, що ми повинні підтримувати нашого партнера у скруті. Нам потрібно надалі підтримувати їх у боротьбі проти Росії, і ми сподіваємося, що Конгрес США також прийме цю позицію», - зазначив Міллер.

У цьому контексті він поінформував, що держсекретар Ентоні Блінкен разом з іншими високопоставленими членами адміністрації проводить у вівторок зустрічі на Капітолійському пагорбі. За його словами, урядовці пояснюють членам Конгресу, чому додаткове виділення коштів є критично важливим не лише для майбутнього України, а й для інтересів США.

«Ми продовжимо це робити впродовж наступних днів. У нас залишилося кілька тижнів до кінця року, і ми сподіваємося, що Конгрес діятиме якомога швидше»,- резюмував представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Штати зберігатимуть лідерство в підтримці України й не допустять перемоги РФ - Остін

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування за проєкт закону щодо виділення $106 млрд додаткового фінансування, зокрема й допомоги Україні й Ізраїлю. Крім того, він повідомив про запрошення Володимира Зеленського виступити перед сенаторами по відеозв’язку, щоб ознайомити їх із поточною ситуацією в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-