Конгрес США не повинен дозволити Путіну досягти успіху в Україні - Салліван

Конгрес США не повинен дозволити Путіну досягти успіху в Україні - Салліван

Укрінформ
В адміністрації Байдена вважають, що Конгрес США повинен взяти на себе відповідальність, аби не дозволити Росії досягти успіхів в Україні, для чого треба ухвалити пакет з допомогою для нашої держави.

З такою заявою виступив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Тепер – справа за Конгресом. Конгрес має вирішити, чи продовжувати підтримку боротьби України за свободу в межах коаліції 50 країн, яку створив президент Байден. Чи Конгрес проігнорує уроки, які ми винесли з історії, й дозволить Путіну перемогти», - сказав представник Білого дому.

Він наголосив, що будь-який законодавець, який не підтримує виділення додаткової допомоги для України, віддає таким чином свій голос за те, аби посилити перевагу Путіна. Отже, рішення є простим – ухвалити додатковий пакет допомоги Україні.

Читайте також: Білий дім назвав три ключових напрями підтримки України взимку

«Ми сподіваємося, що Конгрес на двопартійній основі зробить правильний вибір», - зауважив радник Байдена.

При цьому він нагадав, що глава Офісу Білого дому з питань менеджменту та бюджету Шаланда Янг у понеділок надіслала офіційного листа лідерам партій, у якому попередила: фонди для України вже практично вичерпані.

«Конгрес має діяти зараз, ухваливши запит президента на додаткове фінансування, що сприятиме нашій національній безпеці та допомагатиме демократичному партнеру, Україні, боротися з російською агресією», - підсумував Салліван.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном підготовку до конференції щодо виробництва озброєння

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок з подібною заявою виступив і Державний департамент США, закликавши американських законодавців діяти якомога швидше. У відомстві підкреслили, що кошти, передбачені на пакети за президентськими повноваженнями, вичерпані більш як на 97%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-