Лідер більшості в Сенаті США призначив голосування щодо допомоги Україні

Лідер більшості в Сенаті США призначив голосування щодо допомоги Україні

Укрінформ
Лідер більшості в американському Сенаті демократ Чак Шумер призначив перше процедурне голосування за проєкт закону, запропонований Джо Байденом, про виділення $106 млрд, зокрема для України та Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

Голосування має відбутися цього тижня. Шумер зазначив, що необхідність ухвалення допомоги Україні диктується тим, що в неї закінчуються ресурси для продовження протидії російському вторгненню.

«Я закликаю кожного сенатора подумати, де ми є в цей історичний момент. Національна безпека Америки стоїть на кону в усьому світі – у Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні, – заявив Шумер, виступаючи в понеділок. – (Додаткова допомога - ред.) може визначити траєкторію розвитку демократії на довгі роки. Ми переживаємо історичний момент», - зазначив він.

Читайте також: Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

Водночас республіканці заявили, що голосуватимуть проти розгляду цього законопроєкту, якщо до нього не буде додано важливі для них положення про посилення прикордонного контролю на півдні США. У такому разі документ не буде ухвалений у Палаті представників, де республіканці становлять більшість.

Як зазначається, сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив журналістам, що «республіканці хочуть, аби ми проковтнули їхні найскладніші пропозиції, і не зацікавлені в тому, щоб сісти за стіл переговорів і вирішити це питання».

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-