Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

Укрінформ
Партійні лідери у Конгресі США планують працювати «у період між Днем Подяки та Різдвом» над угодою щодо законопроєкту, який би передбачав фінансування допомоги Україні та Ізраїлю, а також задовольняв вимоги консерваторів щодо міграційної політики.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на джерела у головному законодавчому органі США, передає Укрінформ.

Як уточнюється, партійні лідери намагатимуться укласти угоду, яка задовольняла би запит Міноборони США щодо підтримки зусиль у зонах бойових дій. Водночас вона мала би передбачати кошти на посилення безпеки кордону, а також внесення змін щодо міграційної політики, на чому наполягають консерватори.

Вважається, що найкраще це зробити через ініціювання переговорів у Сенаті, де є можливості для конструктивної розмови.

Лідер демократичної більшості Сенату Чак Шумер заявляв, що надання додаткової допомоги Україні й Ізраїлю буде для нього ключовим пріоритетом у період між святами - Днем подяки і Різдвом.

«Я сподіваюся, що ми зможемо дійти згоди, навіть якщо жодна сторона не отримає все, на чому наполягає. Але над цим ми будемо працювати відразу, коли повернемося (до роботи – ред.) після Дня подяки», - наголосив політик.

Читайте також: США можуть ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року - депутатка

З іншого боку, у Палаті представників діє група консервативних республіканців. Вони підштовхують нового спікера Майка Джонсона, щоб ухвалений раніше законопроєкт республіканців про допомогу лише Ізраїлю став відправною точкою для подальших переговорів. Це ускладнить перспективи домовленостей. Утім, у Сенаті скептично сприймають перспективу того, що варіант консерваторів зрештою стане законом. Сам Джонсон поки що не робив заяв про те, як він бачить розвиток переговорів.

Видання наголошує, що вікно між Днем подяки і Різдвом має стати вирішальним, бо якщо переговори затягнуться, шанси отримати фінансування по всіх чотирьох напрямах – для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону та на безпеку кордонів - зменшаться.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Конгрес США ухвалив, а президент Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну. Він не передбачав додаткових витрат для зовнішнього фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-