Єрмак обговорив із Салліваном підготовку до конференції щодо виробництва озброєння

Єрмак обговорив із Салліваном підготовку до конференції щодо виробництва озброєння

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив із радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном підготовку до першої українсько-американської конференції щодо виробництва озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Єрмак поінформував Саллівана про ситуацію на полі бою та актуальні потреби Сил оборони України. Зокрема, він розповів про нещодавню поїздку разом із Президентом Володимиром Зеленським до фронтових регіонів: на Херсонщину, Запоріжжя, Миколаївщину та Харківщину, а також про відвідання передових позицій українських захисників, які дають відсіч російському агресору.

За його словами, під час зустрічі з Главою держави воїни передали конкретні запити щодо озброєння та боєприпасів, необхідних для захисту українських земель від окупантів.

Співрозмовники також обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння, яка відбудеться 6–7 грудня у Вашингтоні на виконання домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента США Джозефа Байдена.

Читайте також: Міноборони наступного року спрямує майже ₴175 мільярдів на ракетне озброєння і боєприпаси

Керівник Офісу Глави держави також розповів про перебіг реалізації Української формули миру, зокрема, про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в пʼятницю в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Єрмак висловив подяку Джозефу Байдену, його команді, обом палатам Конгресу США та всьому народу Америки за лідерство й непохитну підтримку України в боротьбі за свободу, незалежність та проти російського терору.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єрмак заявив, що підтримка України зростає попри складнощі політичних процесів у різних країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-