Штати прагнуть дати Україні більше зброї, але потрібне рішення Конгресу - Білий дім

Штати прагнуть дати Україні більше зброї, але потрібне рішення Конгресу - Білий дім

Укрінформ
Прагнення України мати більше зброї для реалізації контрнаступу є виправданим, і Сполучені Штати прагнуть дати більше систем озброєнь, однак для цього потрібно, щоби Конгрес нарешті ухвалив пакет з додатковим фінансуванням.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми послідовно надаємо Україні дійсно безпрецедентний рівень підтримки у сфері безпеки впродовж понад півтора роки. І ми змогли забезпечити це з неймовірною швидкістю»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Білий дім наполягає, щоб Конгрес не відокремлював допомогу Україні від інших статей

Він підкреслив, що кожний пакет, який надають США й інші країни, щоразу готується за результатами вичерпних консультацій з українськими військовими щодо їхніх потреб у контрнаступі.

У відповідь на прохання прокоментувати недавню оцінку Президента України в інтерв’ю AP про те, що Україна не отримала всієї зброї, якої хотіла, Кірбі зазначив, що прагнення України отримати більше озброєнь є цілком виправданим.

«Звісно, я не можу заперечувати оцінки президента Зеленського про те, що вони не досягли успіху, якого сподівалися досягти. Але я можу вас запевнити, що Сполучені Штати зробили все можливе не лише для того, щоби забезпечити системами безпеки, зброєю, інструментами, які їм потрібні», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: Білий дім назвав три ключових напрями підтримки України взимку

Він зауважив, що Сполучені Штати також очолили міжнародну коаліцію щодо надання підтримки Україні. У цьому контексті Кірбі згадав, зокрема, про Контактну групу з питань оборони України, яку очолює глава Пентагону Ллойд Остін, і яка охоплює близько 50 країн.

Кірбі запевнив, що підтримка України триватиме допоки це буде можливо. Він нагадав, що наразі запаси США майже вичерпані і Конгрес Сполучених Штатів розглядає запит президента Байдена з новим пакетом допомоги Україні, без якого забезпечувати подальші поставки, потрібні українцям, буде вкрай складно.

У цьому контексті він наголосив, що Сполучені Штати також «прагнуть дати більше» Україні.

«Тому ми закликаємо Конгрес негайно вжити заходів щодо запиту про додаткове фінансування»,- наголосив представник адміністрації США.

Читайте також: Лідер більшості у Сенаті США планує голосування щодо допомоги Україні на початок грудня

Представник Білого дому також підкреслив, що тут йдеться не лише про підтримку України, «але також про те, щоби надіслати Володимиру Путіну рішучий меседж про те, що він не може діяти безкарно й нападати на чужу країну без наслідків для себе».

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно закликає Конгрес США ухвалити новий пакет допомоги Україні. При цьому, в переговорах із законодавцями представники Білого дому продовжують наполягати, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту президента Байдена щодо виділення додаткового фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-