Білий дім наполягає, щоб Конгрес не відокремлював допомогу Україні від інших статей

Білий дім наполягає, щоб Конгрес не відокремлював допомогу Україні від інших статей

Укрінформ
Адміністрація Білого дому в переговорах із представниками Конгресу США продовжує наполягати, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту президента Байдена щодо виділення додаткового фінансування.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми провели численні дискусії та брифінги з членами й співробітниками Конгресу щодо важливості додаткового фінансування та просування всіх чотирьох сегментів – Ізраїлю, України, Індо-Тихоокеанського регіону і безпеки кордону», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: США можуть і мають зробити більше, аби забезпечити Україну генераторами та ППО - Білий дім

Він підкреслив, що адміністрація наполягає, аби Конгрес діяв швидше.

«Ми хочемо, щоби всі чотири пріоритети були ухвалені Конгресом, і всі чотири були профінансовані»,- наголосив Кірбі.

За його словами, причина, чому президент надіслав Конгресу запит на додаткове фінансування, полягає в тому, що всі чотири питання є терміновими для вирішення.

Читайте також: Білий дім назвав три ключових напрями підтримки України взимку

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Білий дім подав до Конгресу США запит із додатковим фінансуванням на загальну суму $106 млрд. Він передбачає більшу частину для підтримки України, а також для реагування на ситуацію в Ізраїлі, навколо Тайваню та посилення безпеки кордону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-