Лідер більшості у Сенаті США планує голосування щодо допомоги Україні на початок грудня

Лідер більшості у Сенаті США планує голосування щодо допомоги Україні на початок грудня

Укрінформ
Лідер сенатської більшості, демократ із Нью-Йорка Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена про надання допомоги Україні та Ізраїлю 4 грудня.

Як передає Укрінформ з посиланням на Politico, про це він заявив у неділю в листі до сенаторів.

Шумер також закликав демократів більше взаємодіяти з республіканцями, аби домовитися щодо важливих для них заходів посилення кордону з Мексикою. Раніше спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон заявляв, що хоче поєднати фінансування України з заходами безпеки на кордоні.

Читайте також: Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

Шумер підтвердив, що вимога республіканців стосовно заходів безпеки на кордоні є «найбільшою перешкодою» для виділення коштів на оборону України від Росії та війну Ізраїлю з ХАМАС.

«Це призвело до того, що десятиліттями заангажоване, гіперпартійне питання стало пріоритетом двопартійної більшості», – зазначив Шумер. Він наголосив, що його фракція, яка складається з 51 члена, «готова працювати над рішеннями щодо імміграції на основі здорового глузду», але попередив: якщо Республіканська партія займе занадто жорстку позицію, це може «поставити під загрозу» весь законопроєкт.

«Ніщо не зробить автократів на кшталт Путіна чи Сі зараз щасливішими, ніж побачити, як Сполучені Штати коливаються в підтримці українського народу та його військових», - написав Шумер у листі. – Ідеться не лише про українську чи трансатлантичну безпеку, а й про американську безпеку, тому що нестримуваний Путін – це посилений Путін».

Читайте також: Республіканці сумніваються, що Конгрес США до кінця року схвалить допомогу Україні

Шумер також повідомив, що найближчими днями відбудеться брифінг сенаторів щодо України.

Кілька тижнів тому була сформована двопартійна група, яка сподівається укласти угоду, що поєднала б запит президента Джо Байдена на виділення 106 млрд доларів для України, Ізраїлю, Тайваню та заходів безпеки на кодоні.

Як повідомилося, у листопаді Палата представників ухвалила пакет допомоги на суму 14,3 млрд доларів для Ізраїлю, але Сенат і Білий дім виступають проти, оскільки він не передбачає підтримки України. Крім того, документ скорочує фінансування Податкової служби на цю саму суму.

Читайте також: Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

У жовтні Білий дім надіслав запит на додаткове фінансування сфери національної безпеки в обсязі близько 106 млрд доларів, що включає гроші для Ізраїлю, України й Тайваню, а також заходи з безпеки кордонів.

Республіканці висловлюють сумнів, що допомогу Україні та Ізраїлю вдасться схвалити до кінця року.

Фото: Chip Somodevilla / Getty Images / TheBlaze.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-