Республіканці сумніваються, що Конгрес США до кінця року схвалить допомогу Україні

Республіканці сумніваються, що Конгрес США до кінця року схвалить допомогу Україні

Укрінформ
Голова Комітету з питань розвідки Палати представників США республіканець Майк Тернер вважає малоймовірним схвалення допомоги Україні та Ізраїлю до кінця року.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у неділю на телеканалі NBC.

За його словами головною перешкодою для цього є політика Білого дому щодо південних кордонів. Небажання адміністрації ухвалювати важливі для республіканців рішення зумовлює їхній опір щодо голосування за пріоритетні напрямки для демократів.

«Я думаю, дуже важко зробити це до кінця року, і перешкодою наразі є політика Білого дому щодо південного кордону, – сказав конгресмен. – Білий дім, коли формував пакет з національної безпеки, визнавши, що південний кордон є загрозою, виділив фінансування, але для цього потрібні зміни в політиці».

Читайте також: Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

За його словами, Конгрес вимагатиме, щоб були ухвалені, зокрема, рішення, які повернули б ситуацію на кордоні, коли діяв порядок, запроваджений за президенства Дональда Трампа (мігранти, що просять притулку, мали залишатися в Мексиці до суду у США, - ред.).

Раніше в листопаді Палата представників ухвалила пакет допомоги на суму 14,3 млрд доларів для Ізраїлю, але Сенат і Білий дім виступають проти, оскільки він не передбачає підтримки України. Крім того, документ скорочує фінансування Податкової служби на цю саму суму.

Читайте також: Зеленський заявив про новий оборонний пакет допомоги від США

У жовтні Білий дім надіслав запит на додаткове фінансування сфери національної безпеки в обсязі близько 106 млрд доларів, що включає гроші для Ізраїлю, України й Тайваню, а також заходи з безпеки кордонів.

Читайте також: США в ОБСЄ: Допомогти Україні найкраще через запит на додаткове фінансування

Спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон заявляв, що хоче поєднати фінансування України з заходами безпеки на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-