Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

Укрінформ
Україна користується двопартійною підтримкою у Сенаті США, тож законопроєкт про масштабну допомогу врешті-решт буде схвалено.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час перебування у Канаді висловила член Сенату США від Демократичної партії Джин Шахін.

"Я оптимістично налаштована з приводу ухвалення цього (запропонованого адміністрацією Байдена багатомільярдного пакету підтримки національної безпеки США, в якому передбачена істотна допомога Україні – ред.), оскільки в Конгресі існує двопартійна підтримка цього", – сказала Шахін.

Вона наголосила, що демократичний процес може бути "хаотичним". "Людей варто чути, вони мають висловлювати свої занепокоєння, і на них необхідно реагувати. Утім, я переконана, що врешті-решт ми зробимо це, оскільки невдача неприпустима. Ми не можемо дозволити Путіну та його посіпакам перемогти", – наголосила сенаторка.

Читайте також: Маркарова пояснила, коли США можуть затвердити нову допомогу Україні

Як повідомлялося, цього тижня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну, але без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. За словами посла України в США Оксани Маркарової, дискусії стосовно схвалення допомоги тривають, і це може трапитися уже наступного місяця.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-