Кулеба і Нуланд телефоном обговорили підготовку візиту Зеленського до США

Кулеба і Нуланд телефоном обговорили підготовку візиту Зеленського до США

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд у телефонній розмові обговорили підготовку до візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МЗС України.

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із заступницею державного секретаря США Вікторією Нуланд, яка детально поінформувала його про зміст та результати переговорів американської та російської сторін у Женеві 16 червня», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Інтереси України не стали розмінною монетою на саміті Байдена-Путіна — депутат

Як зазначається, Нуланд розповіла, що у ході переговорів президент США Джозеф Байден чітко і твердо заявив президенту Росії про міцну підтримку Сполученими Штатами Америки суверенітету та територіальної цілісності України, яка і надалі залишатиметься непорушною.

«Вікторія Нуланд підкреслила непохитну відданість США принципу «жодних домовленостей про Україну без України» на переговорах з Росією та будь-якими іншими країнами», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Діаспора закликала Байдена посилити санкції проти РФ та призначити посла в Україні

Також повідомляється, що співрозмовники обговорили підготовку до візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки та відзначили обопільну налаштованість зробити його максимально змістовним та результативним.

Як повідомлялося, президенти США та РФ Джо Байден і Володимир Путін зустрілися у середу, 16 червня, на віллі Ла Гранж у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-