Байден не вірить, що Путін хоче нової холодної війни зі Штатами

Байден не вірить, що Путін хоче нової холодної війни зі Штатами

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін, на його думку, не зацікавлений у розв’язанні нової холодної війни зі Сполученими Штатами, в тому числі у протистоянні в кіберсфері.

Про це американський президент заявив у середу під час пресконференції за результатами зустрічі з кремлівським лідером у Женеві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, останнє, чого він (Путін – ред.) зараз хоче, це холодної війни», - заявив президент США. Він також зазначив, що ні Росія, ні Сполучені Штати не зацікавлені в тому, щоби опинитися в такій ситуації.

Читайте також: Німеччина заявляє про посилення кібератак з Росії

Кім того, за словами глави Білого дому, російська сторона не хотіла б зіткнутися з потужною відповіддю США на кібератаки.

«Я вказав йому (Путіну – ред.), що ми маємо істотні кіберспроможності, і він знає про це. Звісно, він не має інформації, якими вони є, але вони – істотні. Тож, якщо де-факто вони (росіяни – ред.) порушать ці основні норми, ми дамо відповідь»,- наголосив американський лідер.

Читайте також: Путін припускає, що США можуть відповісти на російські кібератаки тим самим

Однак, за словами Байдена, це не означає, що Путін «готовий скласти зброю» та почати поводитися дружньо. Президент США висловив упевненість, що російський лідер продовжує мати занепокоєння, що його хочуть «скинути» в Росії.

«Він (Путін – ред.) досі має ці занепокоєння, але я не думаю, що це є рушійною силою в контексті відносин, яких він прагне зі Сполученими Штатами», - зауважив Байден.

Читайте також: Байден: Якщо Навальний помре у в’язниці, наслідки для Росії будуть руйнівними

Як повідомляв Укрінформ, президенти США й Росії Джо Байден і Володимир Путін у середу провели перші переговори з широкого кола питань. Зустріч відбулася в Женеві й передбачала спілкування лідерів у вузькому колі, а також в присутності широкого кола радників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-