Зеленський сподівається, що попри складнощі США схвалять фінансування для України

Зеленський сподівається, що попри складнощі США схвалять фінансування для України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що попри складнощі у США остаточно схвалять фінансування для України.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

«Є різні голоси: радикальні, є дуже гарячі голови у США, які займаються політичними процесами, тому я розраховую, що попри всі складнощі, які сьогодні є в Конгресі чи в цілому у політиці США через вибори, все ж таки знайдеться у цьому всьому прагматичний американський підхід до того, що ми захищаємо безпеку світу, і сьогодні ця війна і цей захист – на території України. І ми платимо найбільшу ціну», - сказав він.

За словами Зеленського, він постійно отримує сигнали від президента США Джо Байдена, його адміністрації і представників Демократичної і Республіканської партій про те, що вони підтримують Україну.

Читайте також: Фінансування України відповідає суверенним інтересам США - Стефанішина

Президент України також висловив вдячність канцлеру Німеччини Шольцу за «ту частину його зустрічі з президентом (США - ред.), яку вони відвели саме, щоб підтримати Україну і щоб союз двопартійний через вибори нікуди не дівся, а зберіг свою підтримку».

Як повідомлялося, у вівторок, 13 лютого, Сенат 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі він має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-