Італія може обійтися без російського газу - міністр енергетики

Італія може обійтися без російського газу - міністр енергетики

Укрінформ
Міністр енергетики Італії Джільберто Пікетто Фратін заявив, що його країна відмовилась від російського природного газу і не матиме проблем із запропонованим пакетом санкцій ЄС щодо скрапленого природного газу (СПГ), який розглядає Єврокомісія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

«Італія зараз перебуває у тому стані, що може взагалі обійтися без російського газу», – заявив Пікетто Фратін у п’ятницю напередодні кліматичних переговорів міністрів G7 у Турині.

Італія була однією з країн, які найбільше залежали від російського газу на момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році. Однак, як пише Politico, вона напрочуд швидко диверсифікувала поставки завдяки трубопроводу з Алжиру та збільшенню можливостей імпорту СПГ.

За офіційними даними, минулого року поставки із Росії становили менше ніж 5% від загального обсягу імпорту газу в Італії, порівняно із 43% у 2020 році.

Читайте також: Австрія зможе обійтися без російського газу - економісти

Пікетто Фратін запевнив, що у його країни наразі достатньо запасів газу, «щоб бути спокійними». Тому Італія «не має причин виступати проти процесу (запровадження – ред.) нових санкцій» щодо російського СПГ, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що Європейський Союз має прагнути до скорочення експорту російського скрапленого природного газу (СПГ) аж до повного його припинення.

Фото: Olivier Hoslet/EFE via EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-