Фінансування України відповідає суверенним інтересам США - Стефанішина

Фінансування України відповідає суверенним інтересам США - Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що фінансування Сполученими Штатами України відповідає їх власним "суверенним інтересам" і висловила перконання, що пакет допомоги витримає політичну боротьбу в Конгресі.

Про це вона сказала в коментарі Bloomberg на полях Мюнхенської безпекової конференції, передає Укрінформ.

«Наша надія ґрунтується на розумінні того, що політика є політикою, але суверенний інтерес Сполучених Штатів у збереженні демократії в усьому світі буде переважати з обох сторін», - сказала Стефанішина.

За її словами, відсутність фінансування протягом останніх кількох місяців вплинула на ліквідність бюджету країни та її здатність розробляти військові плани.

Вона наголосила, що український уряд працює над «планами Б і В» на випадок, якщо дефіцит фінансування збережеться. «Ми зі свого боку займаємося плануванням дій на випадок непередбачених обставин», - зазначила віцепрем'єрка.

Читайте також: Стефанішина: На полях Мюнхенської конференції маємо понад вісім дискусій різного рівня

У вівторок Сенат 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі він має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 16-18 лютого у готелі Bayerischer Hof відбудеться 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення проблем безпеки.

Президент Володимир Зеленський прибув до Німеччини і вже розпочав переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом у Берліні, за підсумками яких планується підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки.

Читайте також: €50 мільярдів для України: фон дер Ляєн каже про початок виплат у березні

17 лютого глава держави виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

Заплановані переговори з віцепрезидентом США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-