Діаспора закликала виборців США звернутися до Конгресу щодо виділення коштів Україні

Діаспора закликала виборців США звернутися до Конгресу щодо виділення коштів Україні

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) звернувся до американських виборців із проханням закликати Конгрес США виділити необхідну Україні допомогу, зокрема фінансову у розмірі понад 61 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Світового конгресу українців (СКУ).

Віцепрезидент СКУ та Президент УККА Андрій Футей оприлюднив шаблони листів, якими можуть користуватися учасники адвокаційної кампанії. 

«Цього тижня Конгрес повернувся до роботи у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб продовжити обговорення важливих законодавчих питань, зокрема ухвалення додаткового бюджету національної безпеки, з якого $61,4 млрд призначено для України. Важливість надання додаткової допомоги з безпеки Україні очевидна сама по собі, і відсутність допомоги зі сторони Сполучених Штатів суттєво обмежить здатність України захищати своїх громадян, а також захищати світ від російської агресії», – написав Футей. 

Читайте також: Діаспора закликала Австралію передати Україні списані гелікоптери Taipan

УККА закликає американських виборців надсилати листи до Конгресу США.

«Перейдіть на www.senate.gov, щоб знайти свій штат та двох сенаторів; Перейдіть на www.house.gov, введіть свій поштовий індекс, щоб знайти свого представника; Скопіюйте та вставте вміст листа-звернення», – пояснив Футей. Зміст листа можна знайти за посиланням

Нагадаємо, 20 грудня 2023 року лідери обох партій оголосили, що Сенат не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону до початку 2024 року, попри те що переговірники від демократів та республіканців продовжують свою роботу.

Водночас Адміністрація президента США вважає гострою потребу в подальшій військовій допомозі для України, особливо в зимові місяці.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-